Forum - Ja / Nee

De gedachte om achter de site een forum te hangen houdt me al een hele tijd bezig, maar een half uurtje snuffelen op het net leerde met dat er al meer dan genoeg zijn en er veel op geschreven wordt.

Dus voorlopig houden we het bij een lijst met forums waar alle vragen snel en goed worden beantwoord.

Colanikoi-forum (testfase) 

Dat we overstelpt worden met een berg aan informatie via diverse bronnen is voor menigeen feit geworden. Toch is dit ver van slecht te noemen want er kan nog veel geleerd worden in onze hobby.
Buiten echter al de artikelen en informatie die we aangereikt krijgen is het ook belangrijk dat we ergens onze vragen of opmerkingen kwijt kunnen.
De gemiddelde hobbyist ondervindt al snel dat je zeer veel vakkundige informatie kan krijgen via de handelaars, maar die informatie vaak net wel afgestemd is op het productengamma dat ze aanbieden.
Logisch, maar het geeft vaak het hele verhaal dan niet weer.
Net om die vragen en opmerkingen kwijt te kunnen is er op het wereld wijde web een gegeven ontstaan dat forum heet. Een forum is in feite niet meer dan een groep “leden” die zich samen groeperen via een website en zo aan elkaar berichten kunnen sturen met vragen en opmerkingen waarop andere leden dan weer vrij kunnen reageren. Uiteraard met de nodige controle van de zogehete moderators die de ongepaste berichten verwijderen.
Heel tof voor de gemiddelde liefhebber en vooral ook fijn omdat er ervaren hobbyisten en beginners samenkomen die elkaar veel kunnen leren.

Een lijst met goede Nederlandstalige forums: (De volgorde is willekeurig, dus wat u of wij het beste forum vinden is voor een ieder anders, en ongetwijfeld zijn we er vergeten)

pondlibrary

Vijverexperts

koi2000

Nishikigoi online

Vijvers&Koi

Koieagle

koiforum.nl

hobbyistenkoiforum.nl

U kunt er ongetwijfeld zielsverwanten terug vinden en wie weet ook eindelijk een antwoord op die prangende vragen die je nog had.

Wie ben ik?

Als karper en koi hobbyist met een grote liefde voor Koi.
Actief op diverse forums en de ambitie (verslaving) om van al mijn hobby's een eigen website te maken vol met informatie, en deze gaat over onze gekleurde vrienden en alles daaromheen.
Veel informatie op deze site heb ik gevonden op het internet of uit eigen ervaringen opgedaan.
Op deze site zal ook veel informatie te vinden zijn over zelfbouw van vijver en filters, planten, waterkwaliteit, ziektes, wondbehandeling, medicatie en gebruik van medicatie geschreven door experts of eigen ervaring.

Lees meer: Wie ben ik?